Wat is Lang Leve de Liefde?

Lang Leve de Liefde is een lesmethode over liefde, relaties en seksualiteit voor het voortgezet onderwijs en MBO. Deze methode bestaat uit drie lespakketten:

 

Lang Leve de Liefde Onderbouw

Het lespakket van de onderbouw bestaat uit een leerlingenmagazine, een dvd, een e-learningomgeving voor leerlingen, een handleiding voor docenten en een website voor docenten ‘Lesgeven in de Liefde’. Er zijn twee versies van het leerlingenmagazine: één magazine voor het vmbo, havo en vwo en één versie voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb. Alle informatie over het lespakket vindt u in de informatiefolder. Bekijk hiernaast de informatiefolder en de magazines.

 

 • Beide magazines en de dvd kunt u bestellen via de menu-knop ‘Bestellen lesmateriaal’. De dvd bestaat uit zes afleveringen met een mix van drama en interviews. Om een indruk te krijgen van de film, kunt u hieronder de trailer bekijken.

 • De handleiding, de werkbladen en de informatiebladen vindt u terug op de docentenwebsite ‘Lesgeven in de Liefde’. Deze website kunt u bereiken via de knop ‘Docenten Onderbouw’ of via de link www.lesgevenindeliefde.nl. U kunt de handleidingen ook hier als pdf downloaden:
  - Docentenhandleiding regulier
  - Docentenhandleiding Praktijkonderwijs

   
 • De lessen 3 en 4 van het onderbouw lespakket kunnen ook digitaal uitgevoerd worden. De leerlingen voeren de lessen dan zelfstandig achter de computer uit. U bereikt de digitale lessen via de knop ‘Leerlingen Onderbouw’.
  Bekijk hier alvast de docentenhandleidingen om een indruk te krijgen.

 

 

 

 

 

 

Trailer Lang Leve de Liefde:

Bekijk magazine regulier

 

Bekijk magazine Praktijkonderwijs

 

Bekijk informatiefolder

 

 

Bekijk de docentenhandleiding regulier (of download als pdf)

 

Bekijk de docentenhandleiding Praktijkonderwijs (of download als pdf)

 


 

Trailer Lesgeven in de Liefde:


Lang Leve de Liefde Bovenbouw

Het lesprogramma voor de bovenbouw is bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw van Havo/Vwo (klas 4-5-6). Het lesprogramma is voor een deel lesstofvervangend (thema’s voortplanting, seksualiteit) en dekt ook een deel van de eindexamentermen Biologie voor Havo/Vwo (domein C2). Het programma maakt gebruik van de concept-context benadering. Er wordt veel gebruik gemaakt van interactieve werkvormen, deels online en deels klassikaal.

 

Al het materiaal dat u nodig heeft om met Lang Leve de Liefde – Bovenbouw aan de slag te gaan kunt u vinden onder de bovenbouwknop voor leerlingen (leerlingenomgeving met oefeningen) en voor docenten (docentenomgeving met uitgebreide docentenhandleiding en ondersteunend materiaal). Een deel van de opdrachten is online uit te voeren. De docentenhandleiding en overige opdrachten zijn als pdf te downloaden en uit te printen

Lang Leve de Liefde mbo

Het lespakket voor het mbo bestaat uit een online databank voor docenten met een uitgebreid aanbod van lessen, workshops en aanvullend beeldmateriaal met betrekking tot seksuele gezondheid, geschikt voor gebruik voor alle leerniveaus in het mbo. Via de docenteningang van het mbo vindt u:

 • ‘Kies zelf uw lessen’: hier kunt u zelf lessen kiezen uit verschillende thema's. De lessen zijn zo samengesteld dat ze apart van elkaar gegeven kunnen worden. U kunt dus één enkele les kiezen of een aantal lessen.
 • 'Overzicht beeldmateriaal': hier vindt u diverse animaties en filmpjes over allerlei thema's met betrekking tot seksuele gezondheid. Een deel van deze materialen is ook verwerkt in de lessen en te bekijken via een link in de PowerPoint bij de betreffende les. U kunt dit beeldmateriaal ook als aanvulling gebruiken in een andere les of los van een les bekijken.
 • ‘Standaardlespakketten’: u kunt kiezen uit standaardlespakketten van verschillende samenstelling voor een verschillend aantal lesuren.
 • ‘Themaweek en workshops’: omdat het niet altijd lukt om aandacht aan seksuele gezondheid te besteden in reguliere lessen zijn er ook workshops ontwikkeld. Vaak zijn er namelijk wel mogelijkheden binnen themaweken en workshopdagen. De workshops zijn gebaseerd op opdrachten uit verschillende lessen.
 • ‘Docentenhandleiding’: hier vindt u achtergrondinformatie, didactische tips en links naar relevante organisaties en websites met betrekking tot seksuele gezondheid. Ook vindt u hier een keuzehulp waarmee u kunt bepalen welke lessen het meest relevant zijn voor uw studenten.
 • 'Kijkje in de klas': In praktische video’s wordt getoond hoe docenten bepaalde werkvormen uit het lespakket gebruiken in de klas. Ook zijn er fragmenten uit interviews met docenten over hun persoonlijke ervaringen met lesgeven over seksualiteit.

Bekijk de folder

Bekijk het

introductiefilmpje