U bevindt zich op de docentenpagina van Lang Leve de Liefde Mbo-digilessen. Dit is een digitaal lespakket over relaties en seksualiteit voor jongeren op het mbo. Het bestaat uit vier lessen over liefde, relaties, veilig vrijen en onbedoelde zwangerschap.

De vier lessen zijn volledig digitaal, de studenten kunnen er zelfstandig mee aan de slag op een computer of tablet. Het lespakket is met name geschikt voor de leerniveaus 2 en 3.

Bekijk de lessen
Klik hier om de lessen te bekijken.
De vier lessen zijn:

Les 1: Liefde, relaties en seks
Les 2: Veilig vrijen en soa’s
Les 3: Condooms, de pil en andere anticonceptie
Les 4: Onbedoelde zwangerschap

Let op! Om les 4 te kunnen openen is een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord vindt u in de docentenhandleiding. De handleiding kunt u gratis downloaden onder het kopje 'Documenten en materialen als PDF' onderaan deze pagina.

Doel van de Mbo-digilessen
Met deze vier digitale lessen ondersteunt u studenten in een prettige, gewenste en veilige seksuele ontwikkeling. Met deze lessen werkt u aan de kennis maar ook aan de houding en vaardigheden van studenten. De lessen bestaan uit verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: meerkeuze vragen, klikplaten en video’s. Het is belangrijk om alle vier de lessen in deze volgorde te geven. Ze sluiten op elkaar aan en zo worden alle thema‘s behandeld op het gebied van relaties en seksualiteit.

Materialen
Voor het geven van de digilessen heeft u het volgende nodig:
• Voor iedere student een pc of tablet met geluid.
• Voor iedere student: koptelefoon.
• Goed werkende internetverbinding.
• Optioneel voor les 2: VR-brillen.

Docentenhandleiding
Bij het geven van de lessen is het handig om gebruik te maken van de docentenhandleiding. Daarin vindt u algemene uitleg over het lespakket en per les een beschrijving met: de opzet, de lesdoelen, de introductie en de afsluiting. 
De docentenhandleiding is onderaan deze pagina te downloaden onder 'Documenten en materialen als PDF'.

Les opstarten met studenten
Onderaan deze pagina kunt u een PowerPoint-dia downloaden met informatie voor studenten hoe te starten met de les. Die kunt u aan het begin van de les klaar zetten op een digibord of beamer zodat de studenten weten welke stappen ze moeten doorlopen.

Meewerken aan de evaluatie van de digi-lessen?
Neem contact op met Anne-Sophie Buurman: abuurman@soaaids.nl