Week van de Liefde 2023

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Daarom organiseren we rondom die dag de Week van de Liefde. Tijdens de Week van de Liefde besteden scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en mbo aandacht aan het thema seksuele vorming of verdiepen hun kennis. In 2023 vindt de week plaats van 13 tot en met 17 februari. Wanneer je je aanmeldt voor de Week van de Liefde krijg je een gratis pakket met promotie- en praktijkmateriaal. De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Het is een goed begin om op een leuke manier schoolbreed aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming.

 

Wat houdt de Week van de Liefde in?

Tijdens deze Week worden door het hele land lessen in de liefde gegeven! Wanneer je meedoet geef je minimaal één les over relaties en seksualiteit. Het effectief bewezen lespakket Lang Leve de Liefde is bijvoorbeeld zeer geschikt. Uiteraard kun je ook andere erkende lesmaterialen gebruiken. Bij voorkeur wel in een doorlopende leerlijn. Gebruik daarvoor de overzichtskaarten.

 

Thema 2023: Zijn wie je bent

Iedereen is anders. We verschillen niet alleen in uiterlijk en achtergrond, maar ook in op wie je valt, hoe je je identificeert en wat je wel en niet fijn vindt om te doen in bed. Deze schoolperiode is een levensfase waarin jongeren dit bij zichzelf ontdekken en leren hoe ze daar – bij zichzelf en de ander – mee om kunnen gaan. De Week van de Liefde geeft de school en de docenten handvatten hoe je hierop kunt inspelen in de lessen. Download de lesinstructie, print de posters uit en doe mee met de prijsvraag. Meer informatie vind je hier: Doe mee met de Week van de Liefde - Seksuelevorming.nl

 

< Terug naar overzicht
Top